Wedden op badminton

Badminton is bij de meerderheid van de mensen bekend als een recreatieve sport die wordt beoefend op de camping of in de tuin. Maar wist je dat er door astronauten een badminton toernooi in een internationaal ruimtestation wedden badminton gespeeld is? Je ziet wel dat badminton ongekende mogelijkheden heeft en overal gespeeld kan worden.

Buiten het feit dat Nederland talloze badminton verenigingen kent, waar men zowel recreatief als in competitie verband kan spelen, zijn er ook professionals in de badminton sport. Zij strijden niet alleen om de beste te worden van Nederland, maar hopen zich ook te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Sinds 1972 is badminton een Olympische sport. In eerste instantie met name nog om de sport te promoten, maar sinds 1992 ook als officiële sport.

En waar geld verdient kan worden met het beoefenen van een sport, zo worden er ook weddenschappen afgesloten bij grote toernooien, dus ook bij badminton. Badminton is razend populair in de Aziatische landen. Met name in China spelen er veel mensen badminton. De meeste landen in Azië zijn dan ook altijd aanwezig op de Olympische Spelen en hebben tot nu toe de meeste beschikbare medailles in de wacht gesleept, sinds het begin van de badminton op de Spelen.

Welke onderdelen kun je op wedden

Weddenschappen die afgesloten worden op badminton kun je live afsluiten of online. Soms is het mogelijk om alleen vooraf aan een wedstrijd in te zetten, maar het kan ook zijn dat je tijdens de wedstrijd nog kunt wedden. Bij badminton kan er op verschillende elementen gewed worden:

– De winnende partij van een enkele wedstrijd

– De score van de wedstrijd

– De winnende partij van het hele toernooi

– De hoeveelheid punten een partij pakt tijdens een wedstrijd

– Het verschil in punten in de eindstand tussen de beide partijen

Inschatten van je kansen voordat je gaat wedden

Het is natuurlijk belangrijk om van te voren je een beetje te verdiepen in de badminton sport.

Waar moet je met name op letten:

– Houd de ranglijsten goed in de gaten. Zorg ervoor dat je weet hoe bepaalde spelers tijdens vorige toernooien hebben gepresteerd wedden badminton en hoe hoog ze in de ranglijst staan.

– Kijk waar het toernooi gespeeld gaat worden. Badminton wordt in een hal gespeeld, dus weersomstandigheden hebben geen invloed op de uitslag. Wel kan de warmte in de hal invloed hebben. In Azië is over het algemeen de temperatuur hoger dan in Europa. Wees hier alert op.

– De winkansen van een speler. Sommige bookmakers houden een lijst bij met de winkansen van de spelers van een bepaalde partij. Degene waar een lager getal achter staat, is vaak de favoriet. Bij winst van deze speler is de uitbetaling minder hoog, omdat er al verwacht wordt dat de kans hoger is dat hij gaat winnen. Mocht de speler met het hogere getal achter zijn naam winnen, dan krijg je een hogere uitbetaling, omdat de verwachting minder hoog was dat deze speler zou gaan winnen.

– Ga je voor enkel- of dubbelspel. Soms kan een enkelspel wat makkelijker zijn om in te schatten. Tijdens een dubbelspel moet er naast een goed spel ook een goede teamverdeling en samenwerking zijn.

Weddenschappen worden al eeuwenlang afgesloten. Mocht je houden van een uitdaging en wil je een keer wat anders dan voetbal, wed dan een keer op badminton. Zorg dat je je een beetje verdiept, zodat je je winkans wat kan vergroten, maar geniet vooral van het snelle en mooie spel.