De voordelen van badminton

Er zijn een heleboel sporten waar de meeste mensen wel van af weten, maar gek genoeg staat badminton nooit hoog op het lijstje als een kind een sport uit mag zoeken om te beoefenen. In dit artikel gaan we in op de voordelen van badminton, want dat zijn er een heleboel.

Goed imago

Hoe vaak heb je badminton negatief in het nieuws gehoord? Een rel van supporters na een wedstrijd? Precies, dat komt dus nooit voor. Dat komt omdat spelers oprecht sportief zijn naar elkaar toe en respect hebben voor elkaar. Het enige negatieve moment dat ooit in het nieuws geweest is was toen twee Aziatische spelers expres een wedstrijd verloren om in de volgende wedstrijd een makkelijkere tegenstander te hebben. Zij werden gediskwalificeerd en er werd dan ook volop verontwaardiging gereageerd vanuit het publiek op hun spel. Wedstrijden verlopen dus vrijwel altijd eerlijk omdat het ook makkelijk is de spelregels te hanteren.

Toegankelijk voor jong en oud

De badminton spelregels zijn de moeilijkste niet en daarom is deze sport geschikt voor alle leeftijden. Veel kinderen komen al vroeg met badminton in aanraking op bijvoorbeeld vakantie, omdat een badminton-set erg gemakkelijk is mee te nemen en je het vrijwel overal kunt beoefenen, mits er natuurlijk niet teveel wind staat. De meeste mensen zullen badminton dan ook associƫren met een vakantiegevoel.

Veel gezondheidsvoordelen

Badminton is erg goed voor de motoriek omdat bijna alle spieren gebruikt worden in je lichaam en je tegelijkertijd ook je uithoudingsvermogen en reactievermogen traint. Dit is voor zowel kinderen als ouderen erg positief! Ook helpt het een goede stofwisseling te onderhouden, helpt het om af te vallen en krijg je er sterkere longen van. Daarnaast is het ook goed voor je sociale contacten omdat je badminton met zowel twee als vier personen kunt spelen. En wanneer je jezelf bij een vereniging aansluit zul je nog veel meer gezellige badmintonliefhebbers leren kennen!