Badminton benodigdheden

Benodigdheden

Badminton is een intensieve sport, maar het hoeft geen dure sport te zijn. Wat zijn de basis benodigdheden voordat je gaat badmintonnen:

– racket

– shuttles

– badminton schoenen

– gepaste sportkleding

Men kan de benodigdheden aanschaffen in een winkel, maar ook online is tegenwoordig veel te verkrijgen. En zelfs tweedehands online badminton benodigdheden winkels verkopen badminton spullen. Dit kan geld besparen, mits je natuurlijk goede kwaliteit spullen aanschaft.

Racket

In Nederland zijn er sportwinkels in overvloed die badminton benodigdheden verkopen. Badminton rackets zijn er voor beginners, gevorderden en professionals. Er zijn verschillende merken rackets badminton benodigdheden, waarbij Yonex het bekendste merk is. Toch heeft de keuze voor een racket vooral te maken met persoonlijke voorkeur. Een aantal punten waar u op zou kunnen letten zijn de grip van het racket, de vorm, de flexibiliteit, de balans en het gewicht. En zeker niet onbelangrijk de prijs van het racket. Laat u goed informeren en kies uiteindelijk het racket wat het beste bij u past. Het is vaak wel handig om een beschermhoes te kopen om uw racket te beschermen tegen het weer, maar ook om makkelijker mee te nemen.

Shuttles

Shuttles heb je in verschillende materialen, namelijk nylon en veren. Nylon shuttles hebben als voordeel dat ze minder snel stuk gaan, ze minder duur zijn en ze ze zijn verkrijgbaar in drie snelheden. Verenshuttles worden meestal gemaakt van ganzenveren en bestaan uit 16 veren. Ze zijn vaak wat sneller dan de nylonshuttles. De snelheid van de shuttle kan je vaak aanpassen door de uiteinden van de veren wat naar binnen of buiten te buigen. Echter, zijn verenshuttles duurder en raken ze sneller beschadigd.

Badminton schoenen

Badminton wordt voornamelijk binnen gespeeld, dus is het belangrijk om indoorschoenen te kopen. Goede schoenen kunnen veel blessures voorkomen, dus laat u goed voorlichten en informeren. Enkele tips zijn:

– zorg voor een goede bescherming van de neus van de schoen, dit voorkomt snelle slijtage

– zorg dat er een goede demping in de schoen zit en met name in de hak. Dit vanwege de vele springbewegingen die gemaakt worden

– versteviging van de hielkap. Dit voorkomt dat de voet te veel schuift in de schoen

– genoeg flexibiliteit van de schoen, al moet dit ook weer niet te veel zijn

– zorg voor een goede voetholteversteviging, zodat de voet niet teveel naar binnen schiet.

– zorg ervoor dat de pasvorm goed is. Hoe voelt de schoen als u hem aan hebt, maar koop de schoenen ook niet te groot of te klein.

Er zijn veel verschillende merken badminton schoenen en ze komen in allerlei mooie kleuren en vormen, maar bedenk dat met name het speelcomfort en de functionaliteit het belangrijkste is.

Gepaste sportkleding

Als u zich wilt aansluiten bij een vereniging dan is het verplicht om club kleding te dragen tijdens competities. Tijdens de trainingen volstaat gepaste sportkleding, zoals een t shirt met een korte of lange sportbroek. Net als bij andere sporten moet u ervoor zorgen dat de kleding comfortabel is, dat het vocht op kan nemen, maar ook genoeg kan ventileren. Het is aan te raden om ook goede, naadloze sokken te kopen, die aan alle voorwaarden voldoen. Zeker door de vele bewegingen in verscheidene richtingen, wilt u geen problemen met blaren of natte voeten waardoor irritaties ontstaan.

Of je nou beginner badminton benodigdheden, gevorderd of professional bent, een goede keuze in benodigdheden is essentieel en zal het speelplezier zeker vergroten.